Agoria heeft een nieuwe website! Vanaf nu vormen agoria.be en Agoria Online een uniek platform: alle info en nieuws vind je nu terug op www.agoria.be
0

Meuse & Sambre levert riviercruiseschip aan CroisiEurope

Op de scheepswerf van Meuse & Sambre in Beez (Namen) is eind vorige week de Gil Eanes vertrokken richting Straatsburg, waar de opdrachtgevende rederij CroisiEurope haar hoofdzetel heeft.

Sinds 1996 worden alle schepen van deze rederij door Meuse & Sambre ontworpen en gebouwd. Deze Waalse scheepswerf, de laatste in BelgiŽ die nog aan nieuwbouw doet, bouwde vorig jaar vier schepen: de Gil Eanes van 80 meter voor 132 passagiers en drie van 40 meter voor 24 passagiers. Het vijfde was een standingvol restaurantschip, de "Pavillon Seine" van 72 meter voor 400 couverts, dat in Parijs ligt afgemeerd. Alle schepen worden onafgewerkt geleverd en worden enkel uitgerust met de navigatie- en besturingsinstrumenten en de motoren. De inrichting van de cabines en de afwerking gebeuren elders.

Een schip zoals de Gil Eanes vertegenwoordigt ruim 80 werkdagen of ongeveer 40 000 uren voor monteurs, lassers, elektriciens, mecaniciens en schrijnwerkers.

Meuse & Sambre heeft 50 mensen in dienst, maar dat aantal kan worden verdubbeld naargelang van de werklast. Het bedrijf kan daarbij geregeld een beroep doen op dezelfde uitzendkrachten die graag terugkomen.

Als de Gil Eanes in Straatsburg is afgewerkt, gaat het schip richting Porto, waar het vanaf de lente voor riviercruises op de Douro zal worden ingezet.

Bron: La Libre.be

Agoria Online, het platform van de technologische industrie, is voorbehouden voor de leden van Agoria.

Log in op Agoria Online