Agoria heeft een nieuwe website! Vanaf nu vormen agoria.be en Agoria Online een uniek platform: alle info en nieuws vind je nu terug op www.agoria.be

Van Lean tot Industrie 4.0: kom ontdekken hoe Fokker dit aanpakt

Tijdens dit event lichten Fokker en Agoria-lidbedrijf Ometa toe hoe concepten zoals Industrie 4.0 de wereld drastisch zullen veranderen. Fokker4.0 is een project waarbij het concept van industrie4.0 zal getoetst worden. In het Fokker4.0-project worden de applicaties real-time geïntegreerd, met als doel om het productieproces te vereenvoudigen. Het proces wordt verrijkt door sensors aan de objecten op de productie te koppelen. Ometa is het integratieplatform om de berichten real-time uit te wisselen.

De conceptagenda voor deze zeer informatieve middag ziet er als volgt uit:

12.30: Ontvangst met koffie en broodjes
13.00: Welkomstwoord
13.10: Introductie Fokker Landing Gear door Rob Goossens (directeur Fokker Landing Gear) en “Hoe kijkt Fokker IT naar Industrie” door Henk Smit (CIO Fokker Groep) 
13.40: Fokker Landing Gear’s Way of Working door Eric Peeraer, Director Operations 
14.20: Rondleiding door productie- en montage-afdelingen Fokker Landing Gear 
15.10: Pauze 
15.50: Wat komt er na Lean? Meer Lean? Maar dat kan leiden tot anorexia of misschien toch meer naar Industrie 4.0? 
16.40: Op Industrie 4.0 gebaseerde ontwikkeling van Fokker om invulling te geven aan de digitale toekomst door Steven Hengeveld
17.20: Slot. Daarna staat er een buffet voor u klaar


Over Fokker Landing Gear  

Fokker Landing Gear zet, na een Lean implementatie, de logische volgende stap naar industrie 4.0.

In 2004 werd Stork/Fokker eigenaar van SP Aerospace (zoals de luchtvaarttak van het voormalige DAF SP inmiddels heette) en ging het zich onder de naam Fokker Landing Gear verder specialiseren in het ontwerpen, maken en onderhouden van landingsgestellen voor vliegtuigen en helikopters. GKN is de nieuwe eigenaar van het moederconcern Fokker Technologies en is een wereldspeler in de productie van vliegtuigonderdelen. Fokker Landing Gear ontwerpt, produceert en repareert vele (vervangende) onderdelen voor landingsgestellen van 75 verschillende vliegtuigtypes van o.a. de F35, Chinook helikopter, de F16, de Fokker F50/ F100, de NH-90, Boeing Apache helikopters, Bombardier en F-16 gevechtsvliegtuigen.

Over Ometa

Ometa is een bekende speler in de markt van collaboration sofware om mensen efficiënter samen te laten werken. Ometa brengt de juist informatie in de juiste context en zorgt voor samenwerking tussen mens en machine. Ometa heeft specialisaties in Microsoft SharePoint en weet deze feilloos te integreren met applicaties zoals SAP, Infor (BaanIV, Baan LN, Mapics, Bpics, Movex), Microsoft Axapta, Microsoft Navision, Oracle,...

Ometa heeft zijn product reeds bij meerdere high-end bedrijven geïmplementeerd. Zo maken Neways (Infor), WML (SAP), FN Herstal (SAP en Infor), Pidpa (SAP), Omnichem (SAP), Bayer (MOVEX), Asco (Mapics), BCT (CMIS), Evonik (SAP), Ovet (Infor),… gebruik van het Ometa Framework.

De samenwerking vindt potentieel plaats op verschillende platformen, zoals Office 365, SharePoint en Google+.

Agoria-lidbedrijf Ometa is een wereldwijd gecertificeerde partner van SAP en Microsoft. De Ometa SharePoint/SAP connector is eveneens wereldwijd gecertificeerd door SAP.

Datum

dinsdag 20 september 2016, 12:30 - 18:00

Organisator

Agoria 

Meer informatie

Deelnemingskosten:
Gratis. Exclusief voor Agoria-leden.

Om veiligheidsredenen worden alle deelnemers op voorhand gescreend. Schrijf snel in, want er worden maximaal 120 deelnemers toegelaten.

Dit evenement is afgelopen

Een vraag? Stel ze aan onze experts