Agoria heeft een nieuwe website! Vanaf nu vormen agoria.be en Agoria Online een uniek platform: alle info en nieuws vind je nu terug op www.agoria.be

Het thema Home > Markten > Transport & Mobility Technology Club > News werd aan uw profiel toegevoegd

Het thema Home > Markten > Transport & Mobility Technology Club > News werd uit uw profiel verwijderd

Klik hier om de rubriek Home > Markten > Transport & Mobility Technology Club > News aan uw persoonlijk interesseprofiel toe te voegen. U zult dan voortaan de nieuwsberichten over dit thema kunnen lezen in uw agoria online-alertmail. Het thema zal ook worden toegevoegd aan uw wall (navigatiekolom links). U kunt deze keuze te allen tijde opnieuw wijzigen via ‘mijn profiel’.

Klik hier om de rubriek Home > Markten > Transport & Mobility Technology Club > News uit uw persoonlijk interesseprofiel te verwijderen. De nieuwsberichten over dit thema zullen dan niet langer worden opgenomen in uw agoria online-alertmail en het thema zal niet langer op uw wall verschijnen (navigatiekolom links). U kunt deze keuze te allen tijde opnieuw wijzigen via ‘mijn profiel’.

In uw profiel
0

Umicore investeert 300 miljoen euro in kathodemateriaaltechnologie voor batterijen elektrische wagens

Umicore gaat 300 miljoen euro investeren in productiecapaciteit voor de kathodematerialen die kunnen worden gebruikt in de herlaadbare batterijen van elektrische en hybride wagens.


Agoria-lidbedrijf Umicore gaat de komende jaren 300 miljoen euro investeren in productiecapaciteit voor NMC-kathodematerialen (nikkel-mangaan-kobalt). NMC is de kathodemateriaaltechnologie bij uitstek voor herlaadbare batterijen die gebruikt worden in elektrische en hybride wagens, en de wereldwijde vraag naar dergelijke batterijen neemt snel toe. 

Concreet omvat het aangekondigde programma verdere investeringen in bestaande productievestigingen van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China). De eerste nieuwe productielijnen zullen er naar verwachting al vanaf de tweede helft van 2018 in gebruik worden genomen.

Samen met de investering van € 160 miljoen die vorig jaar werd aangekondigd, zal dit leiden tot een meer dan verzesvoudiging van de totale capaciteit tegen 2020 in vergelijking met 2015.

Umicore’s NMC-kathodematerialen spelen een sleutelrol in batterijtechnologie wat betreft het verbeteren van het rijbereik en het terugdringen van de totale eigendomskost van elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft twintig jaar ervaring in batterijmateriaaltechnologie.

Marc Grynberg, CEO van Umicore: "De schaal en omvang van de investering benadrukt Umicore’s leiderschap in schone-mobiliteitsmaterialen en onze toewijding om de snelle groei van onze klanten te ondersteunen. Het schenkt voldoening dat onze strategische keuzes nu vruchten beginnen af te werpen en we zijn enthousiast over de vooruitzichten voor deze activiteit."

www.umicore.com


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be
 


Een vraag? Stel ze aan onze experts