Technologiebedrijven maken zich klaar voor duaal leren

woensdag 29 maart 2017

Elektromecanicien is al jaren een knelpuntberoep in de industrie. Daarom starten vanaf 1 september zes proeftuinscholen uit alle Vlaamse provincies met de duale studierichting 'Elektromechanische technieken' (EMT) in de derde graad van het TSO. In totaal zijn er 12 bedrijven waar de leerlingen terechtkunnen om een traject duaal leren te volgen.

Lees meer

Getalenteerde jonge lassers gehuldigd bij Engie Fabricom

maandag 27 maart 2017

Een sterke synergie tussen het onderwijs en onze bedrijven is van onschatbare waarde voor de opleiding van technische profielen. Vanuit die overtuiging was Engie Fabricom afdeling Grimbergen onlangs gastheer voor de certificatieplechtigheid van 'Brabant last,iedereen wint'.

Lees meer


Smart Cities: Kortrijk leert burgers slim parkeren

donderdag 23 maart 2017

Kortrijk heeft de Agoria Smart City Award Mobility 2017 in de wacht gesleept. Door het technologische en innovatieve project ĎSlim parkeren van A tot Zí wint de Stad Kortrijk voor de tweede keer in drie jaar tijd een Smart City Award. Ook benieuwd hoe de West-Vlamingen dat klaarspeelden?

Lees meer

Rombit neemt beveiligingsfirma Sercotec over

woensdag 22 maart 2017

Technologiebedrijf en Agoria-lid Rombit bevestigt zijn groeiambities met de overname van Sercotec, een digitale beveiligingsfirma actief in de Antwerpse haven. Het is de eerste overname voor de jonge onderneming.

Lees meer

Hoe kan ik invulling geven aan mijn globaal preventieplan en jaaractieplan?

dinsdag 21 maart 2017

U maakte al kennis met Agoria's zelfdiagnosetool Welzijn. In dit artikel leggen we uit hoe u vanuit de ingevulde zelfdiagnosetool een actieplan kunt opmaken om zo invulling te geven aan het globaal preventieplan (GPP) en jaaractieplan (JAP).

Lees meer

EASI voor het derde jaar op rij verkozen tot Best Workplace Belgium

maandag 20 maart 2017

Wist je dat het vandaag de Internationale Dag van het Geluk 2017 is? Heel wat ondernemers beseffen dat economische groei alleen niet volstaat om gelukkig te zijn. De CEO van EASI heeft er zelfs zijn motto van gemaakt. Geen wonder dat zijn bedrijf voor het derde jaar op rij werd uitgeroepen tot Best Workplace Belgium!

Lees meer

Ferre Smeets uit Mol en Sion Van De Velde uit Vorselaar zijn Vlaanderens grootste STEM-talenten

maandag 20 maart 2017

Ferre Smeets (1e jaar SO) van het Sint-Jan-Berchmanscollege in Mol en Sion Van De Velde (2e jaar SO) van het Kardinaal van Roeyinstituut in Vorselaar mogen zich gedurende ťťn jaar de grootste technologietalenten in Vlaanderen noemen. Zij wonnen op zaterdag 18 maart de finale van de zevende Vlaamse STEM Olympiade. Proficiat!

Lees meerLeden in the picture

Zoek een lid

Agenda